6 Mayıs 2010 Perşembe

Harekete Geçin

  
Hep Çin'i ziyaret etmek isteyen bir adam varmış. Bir seyahat planlamış. Aylarca Çin sanatı, tarihi, felsefesi ve kültürü hakkında ne bulduysa okumuş. Tüm bölgelerin haritalarını incelemiş. Uçak rezervasyonlarını yapmış, daha sonra detaylı bir güzergah saptamış. Görmek istediği her yeri, seyahatinin her saatini dolduracak şekilde işaretlemiş.

   Bu seyahati ne kadar çok istediğini bilen bir yakın arkadaşı, dönüş gününden bir kaç gün sonra onu ziyarete gidip sormuş: "Çin nasıldı?"
   Adam yanıtlamış: "İyidir heralde. Ben gitmedim"
   "Nasıl?! Ama planlamak için bir sürü zaman harcadın. Ne oldu?"
   "Doğrusu seyahat planı yapmayı çok severim, ancak havaalanına gitmeye dayanamıyorum"


   ; sonuçsuzluk ve eylemsizliktir. Eylem olmadan ve sızlığı değerlendiremeyiz. Öğrenciler kendileri için hep iyi plan yapmaya çalışırlar, fakat aynı titizliği planı eyleme geçirmek için göstermezler. Eylem için kendilerini harekete geçirecek bir itici güç beklerler. Plan ne kadar mükemmel yapılsa, kullanılan kaynaklar ne kadar kaliteli ve iyi olursa olsun, hedef ne kadar isabetli belirlenirse belirlensin, harekete geçmeden bunların çok da bir değeri olmayacaktır. Yolun karşı tarafına sizin için çok değerli bir hediye bırakılsa, siz harekete geçmediğiniz sürece o hediyeye sahip olamayacaksınız..

0 yorum:

Etiketler

2010 kpss (1) akıl okuyan bilgisayar (1) anaa (1) ayhan taş ile röportaj (1) başarılı olmak (1) baykalın chpden istifası (1) baykalın istifası (1) baykalın son sözleri (1) bilgisayarla akıl okuma (1) confucius kimdir? (1) çok güzel hareketler bunlar (1) çok tuhaf (1) deniz baykalın istifa konuşması (1) Eğlence - (1) enstrümantal müzik (1) Enstrümantal Müzikler - (1) Enteresanlar - (1) Felsefe - (1) geyiksel (1) gmail almak (1) gmail hesabı oluşturmak (1) gmail nasıl alınır? (1) göz alınan darbeler (1) göz morarması (1) göze yumrukla vurulması (1) harekete geçin (1) havuçlu anne (1) hıçkırığın açıklaması (1) hıçkırık nasıl geçer (1) hıçkırık tutunca ne yapmalıyız (1) hıçkırıkın açıklaması (1) hıyarlı baba (1) ilginç bitki (1) insan neden ağlar? (1) İnternet - (1) kava kava (1) kawa kawa (1) Kişisel Gelişim - (1) komik ufak oyunlar eğlenceler (1) konfüçyüs kimdir? (1) konfüçyüs neyin nesi? (1) kpss sınavı (1) kpss tarihi (1) mahşer cümbüş röportaj ayhan taş röportaj (1) mahşeri cümbüş röportaj (1) meditasyon müzikleri (1) nasıl başarılı olabilirim? (1) neden ağlarız? (1) neden başarısız oluyorum? (1) neden hıçkırırız (1) niçin ağlarız? (1) paranoya (1) paranoya hakkında (1) paranoya nedir (1) piper methysticum (1) Psikoloji - (2) Sağlık - (2) Sınavlar - (1) Siyaset - (1) sözsüz müzikler (1) şaşırtan bilgiler (1) Şifalı Bitkiler - (1) Teknoloji - (1) Tiyatro - (2) tiyatro metinleri (1) tuhaf şeyler (1) zihin okuyan bilgisayar (1)
Albümler İndir

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP